6. Síla požehnání a prokletí, hříchy, které ničí rodiny a vztahy

Duchu svatý, prosím Tě, přijď a přikryj nás svým stínem, tak jako jsi zaclonil Marii. Přijď jako oblak chvály, přijď jako ohnivý sloup, přijď jako ten, který je srdcem Boha, láskou Boha, mocí Boha. 

Všichni svatí a svaté, prosím, přijďte k nám. Anděle strážní, modlete se za nás, svatý Michaeli archanděli, chraň nás, duše v očistci a hlavně vy z našich rodin, modlete se za nás, všechny nenarozené děti, modlete se za nás. Maria, přikryj nás svým pláštěm, ukryj nás ve svém Neposkvrněném Srdci, ať pokoj Tvého srdce vyplní naše srdce. Amen

Mluvil jsem před tím o tom, jak ty dvě síly – prokletí a požehnání mají svoji charakteristiku. Je to velmi důležité, protože právě od těchto dvou sil se v našem životě odvíjí štěstí nebo neštěstí. 

Prokletí a požehnání může být předané třemi způsoby – přes slovo, přes předmět a přes prostor. Může být slovo požehnání i prokletí. Může být předmět požehnaný a prokletý a může být prostor požehnaný nebo prokletý. Slovem můžeme buď žehnat nebo proklínat. Ježíš řekl, že z každého slova, které vyšlo z našich úst, budeme souzeni. Mnoho slov říkáme jen tak nadarmo a ony našemu životu nic nepřinášejí. Proto například v karmelitánském řádě je také velmi důležitým duchovním cvičením mlčení. 

Slova, která přinášejí prokletí, to nejsou dokonce slova, které my považujeme za prokletí. Slova můžou být vulgarismy a také slova prokletí – čili slova, kdy přejeme zlo druhému a to ale ani vulgarismy být nemusí. Například: „jdi do ďábla, ať tě peklo pohltí, abys skončil v pekle“. Slova prokletí mají největší vliv, když je rodiče říkají nad dětmi. Taková slova jakoby programovaly budoucnost těchto dětí. Slova: „jsi ztracený případ, nebude se ti v životě nic dařit, už jsi skončil, jsi takový hlupák, idiot, nikdy si nenajdeš přítele, nikdo s tebou nevydrží, nic ti v životě nevyjde“ a tak dále a tak dále. To nejsou vulgarismy, ale to je zlořečení druhému člověku a ta slova mají neskutečnou moc. My tomu často nerozumíme a zpovídáme se: „Křičela jsem na dítě“. To není dobrá zpověď, protože jestli v těch slovech byla i slova prokletí, takže jsme zlořečili svému dítěti, to pak musíme ve svaté zpovědi slova prokletí odvolat. Jakým způsobem? Například: „Řekla jsem svému dítěti ‚Choď k ďáblovi‘, Pane Ježíši, odprošuji Tě za to a odvolávám ta slova nad svým dítětem, odebírám moc těmto slovům nad mým dítětem a tímto mu žehnám, aby šlo jen do nebe a aby šlo co nejrychlejší do náruče Boha, aby zůstalo obklopené láskou Ježíše“. Takže já prakticky požehnávám slova, které jsou proti prokletí. Například: „Nikdy ti nic v životě nevyjde“, odvolávám ve svaté zpovědi ta slova, odebírám jim moc a požehnávám své dítě, že všechno bude dobré a jemu se podaří žít život dobře. Slova, která například zní: „Nikdo s tebou nevydrží, nikdy nenajdeš nikoho, kdo tě bude milovat“, odvolávám to ve svaté zpovědi, odebírám moc těm slovům jako rodič a následně žehnám svému dítěti, že najde skvělého muže nebo ženu a budou se milovat. Rozumíte? Ale naneštěstí někteří kněží, kteří nevědí, jak funguje to požehnání a prokletí, tomu nerozumí. Oni tomu, o čem mluvíte ve svaté zpovědi, ani nemusí úplně rozumět, ale Pán Ježíš bere na vědomí tuto situaci. Můžeš přijít před svátost oltářní před Pána, který se na tebe dívá nebo kdykoliv, když máš čas se zahloubit do modlitby a můžeš to udělat. Odvolat tato slova ve své osobní modlitbě a požehnat svému dítěti. Poté, když to v takovéto modlitbě uděláte, by bylo nejlepší, kdybyste jako otec nebo matka přišli ke svému dítěti a odprosili ho, že jste ho tak nazvali a tuto modlitbu řekli nad svým dítětem: „Odvolává tato slova, která jsem ti řekl a žehnám tě…“ - právě v tom všem, co je opačné k tomu prokletí. 

Pamatujme si, že tyto dvě síly pracují přes řečené slovo. Nestačí jen v mysli požehnat své dítě a také nestačí jen v mysli odvolat to, co jsem řekl, ale je třeba říci to nahlas nad svým dítětem. 

Nejtěžší posednutí hlavně mladých lidí jsou spojena s těmito prokletími dětí svými rodiči. My si ani neuvědomujeme, jak v našich vypovězených slovech můžeme zničit životy našich děti, a proto je tak důležité, abychom dávali pozor na svůj jazyk. Dobrá zpráva je taková, že Boží požehnání začíná tehdy, když odvolám slova prokletí nad svým dítětem a řeknu slova požehnání.

Jednou jsme se modlili nad posednutým děvčetem a exorcismus trval už několik let. Modlitby nepomáhaly a démon přes tu posedlou sdělil, že jen jedna věc to uvolní, když jí její otec, který ji nenáviděl, požehná. Otec byl nevěřícím ateistou, měl nenávist k církvi a nechtěl ani na exorcismy přijít, aby se podíval, co svým konáním způsobil své dcerce. Nakonec přes velmi mnoho modliteb se otec rozhodl a přišel se podívat na exorcismus. Na počátku exorcismu si s cynickým úsměvem sedl do první lavice a díval se, co se bude dít. Když viděl, jak démon přetočil jeho dceru a co s ní začal dělat, padl na kolena a začal plakat. Byl z toho, co viděl, velmi zdrcený. Exorcista ho poprosil: „Pojďte ke své dceři, obejměte ji a požehnejte ji“. Několik chlapů, kteří drželi to děvče, nebylo schopno ji udržet, když se otec k děvčeti přibližoval. Démoni velmi řvali a křičeli, že zničí všechny ty, kteří pomohou otci, aby dceru požehnal. Ale otec byl tak zdrcený, že ho nic nezastavilo. Šel, objal dceru a požehnal ji. Byl neskutečný řev démonů a všechno skončilo. Démoni šli do pekla. Tři exorcisté se tolik let modlili, aby to děvče bylo osvobozené, a vystačilo jen požehnání otce, které démoni nemohli vydržet. Jen jedno požehnání otce. A proto je tak důležité, abychom věděli, jak fungují síly požehnání a prokletí.

Druhým způsobem jak tyto síly fungují je předmět. Právě proto nosíme kříže, medailonky a máme i svaté obrázky, které jsou posvěcené. Tyto předměty patří Bohu, a když je nosíme, dáváme znamení celému neviditelnému světu, že patříme Bohu. A také naopak mohou být předměty, které patří ďáblovi. Různé talismany, amulety, různé věcičky, které dostaneme jako dárečky. Někdy i takové úplně obyčejné folklórní věci. Například nějaké sloníky pro štěstí s chobotem - to je nějaký hinduistický bůh, který se používá v tomto kultu hinduismu. 

Když užíváme předmět, který je vyrobený s myšlenkou nebo se záměrem, že ti má přinést štěstí, už to je těžký hřích. Například v Polsku si někteří přibíjejí podkovy nad dveře a různé věci, aby jim přinesly štěstí do domu. Někdo nosí různé prsteny, aby jim přinesly štěstí a těchto předmětů, které nám mají přinášet štěstí a máme je v našich domech, je velmi mnoho. To všechno je třeba vyhodit a spálit. Očistit svůj dům, aby ty předměty neměly schopnost působit.

Někdy mohou být posednuté i zvířata, která jsou při nás. Velmi často jsou to kočky. (Nebojte se, kdo má kočku, že je posednutá.) Démon rád vchází do zvířete. Víme i z evangelia, když Ježíš vyháněl démony, tak šli do sviní. Sám Satan se ukázal prvním rodičům jako had. 

Modlili jsme se jednou o osvobození posedlé ženy a po modlitbě exorcismu tito démoni odcházeli a po nějaké době přišli nazpět. Nakonec démon dostal pokyn od Matky Boží, aby řekl, proč přichází. Ukázalo se, že jedna osoba, která zlořečí této posedlé osobě, jí darovala velmi milou kočičku, ale s úmyslem zlořečení této ženě a démon přijal to zvíře a právě přes ně byl této ženě po celý čas velmi blízko. Pokaždé, když se vracela z exorcismu domů a přicházela do bezprostředního blízkého styku s touto kočkou, nanovo otvírala cestu démonovi. Ale ona to nevěděla. Všechno v jejím domě už bylo očištěné z každého okultismu. Nebylo talismanů, amuletů, žádné předměty, všechny knížky o okultismu byly vyhozené a spálené. Nikomu ani nenapadlo, že by ta kočka mohla být zdrojem, kde byl démon. Je to velmi dramatické, že jakýkoliv předmět, když je podávaný s tou myšlenkou, může způsobovat prokletí. Naneštěstí kolem sebe máme mnoho lidí, kteří nám navenek přejí dobro, ale u sebe v nitru nám přejí zlo. Často nám dají dárečky s úmyslem, aby nám to škodilo. Tehdy jsme se na dalším exorcismu modlili za to, aby démon odešel z této kočky. Když se ta žena vrátila domů, její dům byl úplně zdemolovaný. Všechno bylo rozbité, roztrhané, jeden velký chaos a jedno velké drama v jejím domě a kočka tam vůbec nebyla. A ta žena už byla uvolněná.

A proto se musíme celým srdcem vrátit k tomu, že uvěříme v moc požehnání posvěcováním všeho v našem domě. Když dostáváme dárky od lidí, které dobře neznáme, a mohou mít ten úmysl zlořečení, všechno musíme posvětit svěcenou vodou a odevzdat to do rukou Pána Boha. Rozumíme? 

A tak stejně může být i prostor požehnaný nebo prokletý. Prosím vás, abyste ve vašich domech obnovili - nejméně jedenkrát do měsíce, abyste si posvětili svěcenou vodou celý váš dům. To je velmi důležité. Možná máte děti, které dospívají a poslouchají satanistickou muziku a ta všelijaká slova, nadávky v těchto písních a to vše vytváří takovou hroznou atmosféru ve vašem domě. Právě když jim to chcete vypnout, tak mladí lidé na to reagují agresivně. Ale když vaše dítě, které poslouchá takovou muziku, není doma, tak právě tehdy vezměte svěcenou vodu, vykropte a požehnejte jeho pokoj, pozvěte anděly a Pannu Marii, aby přinesly pokoj do tohoto pokoje. 

Právě přes masmédia přichází mnoho toho démonického do našich rodin. Mnoho dětí jsou posedlé sledováním všelijakých takových pohádek, které jsou zdrojem okultismu a satanismu. Víte dobře o tom, že ti, co vytvořili Walta Disneyho, jsou satanisti. Walt Disney byl ve 33. stupni svobodného zednářství, jehož skrytým cílem bylo napadání dětí. Také z dalekého východu z Japonska přes pohádky „anime manga“ (mnoho dětí to sleduje), mnoho takových hraček pro děti jsou vyráběné s tím úmyslem, aby škodily. 

Mnoho manželství a rodin, které jsem potkal a které byly dost nábožensky založené, modlili se a nebylo nic, co by tam mohlo způsobit, aby jejich děti takto jednaly. Ukázalo se, že děti byly posednuté přes tyto předměty, tyto hračky nebo přes pohádky, které rodiče těmto dětem nechávaly sledovat. 

Prosím vás, když kupujete všelijaké hračky a věci pro děti, kropte je svěcenou vodou, odevzdávejte je andělům, aby chránili vaše děti, od těchto úmyslů, s kterými ty věci byly vyrobené. 

No teď si myslíte, že když takto mluvím, zním jako nějaký čarodějník ze středověku a ten kdo nějak reálně uvažuje si myslí, že už mi přeskočilo, ale věřte mi, že tento svět, o kterém teď mluvím, je více reálnější než ten svět, který vidíme svýma očima. 

Prostor může být také prokletý. Nejčastěji prostory, kde se vykonávaly nějaké satanistické seance, spiritismus, vyvolávání duchů, magické rituály. Tyto prostory mohou být prokleté také přes těžké hříchy, které byly uskutečňované v těchto místech, hlavně hříchy sebevraždy a vraždy. 

Příklad: Přišla ke mně žena, mladá matka a prosí: „Otče, něco divného se děje s naším několika měsíčním dítětem.“ Oni se přestěhovali do nového bytu a od té doby dítě stále pláče. Ale to není takový obyčejný pláč, ale to je hysterický pláč, že dítě se něčeho bojí. Rodiče chodili k lékařům, protože si mysleli, že je dítě nemocné, ale nic nepomáhalo. Paní mě prosila o pomoc, tak jsem přišel do jejich bytu a první věc, kterou jsem udělal, šel jsem k sousedům a ptal jsem se, zda se tu něco nedělo před tím, než se tam tito lidé nastěhovali. Zda se tam neděly nějaké věci, které by sousedy znepokojovaly. Ukázalo se, že tam byla doslova chatrč, kde byli alkoholici a narkomani. Byl to doslova brloh. Ptal jsem se dál, zda je něco velmi neznepokojovalo. A jedna paní říkala, že nejvíce ji nějak bolelo to, co se tam často dálo v noci se ženou jednoho muže. Když se opili, také se možná i zfetovali, tak muž si vyléval zlost na tu ženu a ona z bolesti velmi křičela a bylo to často. Mnohokrát utekla z domu a hledala pomoc u sousedů. Nakonec se podařilo celý tento brloh zrušit. Přišla policie a vyhodila ty lidi pryč, vystěhovali je. A do tohoto bydlení přišla tato mladá rodina. Když jsem přišel do domu, viděl jsem dítě, které velmi plakalo v postýlce. Sousedka mi řekla, že právě tam, kde je postýlka, je to místo, kde si muž vyléval zlost na svoji ženu a bil ji. Právě v té části bytu jsem sloužil mši svatou a prosil jsem Pána Boha o odpuštění za všechny hříchy těch lidí, kteří bydleli v tom domě. Modlil jsem se, aby Ježíšova krev úplně pokryla celé to bydlení. Poprosil jsem anděly a svatého Michaela archanděla, aby úplně obsadili tyto prostory a vyčistili je od všeho zla. Nakonec jsem poprosil rodinu, aby vzývali Pannu Marii, aby přišla a ustanovila si své království v tom domě. Všechno trvalo asi hodinu. Rozloučil jsem se a odešel jsem. Na druhý den po ranní mši 6:30 jsem viděl tu maminku, jak sedí v lavici. Ještě jsem ani neskončil mši svatou a už utíkala do sakristie. Přiběhla ke mně a říká: „Otče, moje dítě už spí dvanáct hodin v kuse a ani jednou nezaplakalo.“ A tak se tento problém se vyřešil. Takže jakékoliv prostory mohou být prokleté. Snad máte ještě chvíli čas, chtěl bych to téma dnes dokončit. Je to velmi složité téma. 

Hříchy, které také přinášejí prokletí, jsou hříchy potratu – zabití dítěte v lůně matky. Žijeme v krajinách postkomunistických, kde přerušení těhotenství bylo normální a mnoho rodin, mnoho matek, babek, prababek způsobily a prováděly vědomě přerušení těhotenství. Věděly, co dělají. Dělalo se to tak, že nikdo z rodiny o tom, že se vykonal potrat, nevěděl, jen muž. Je to jeden z nejtěžších hříchů, když zabijeme dítě v lůně matky. Je to pozvání démonů smrti, zabíjení a vražd do domu. Od té chvíle máte ve vašich domovech, ve vašich rodinách nové členy. Jsou to démoni, démoni smrti, vražd. Prenatální psychologové obecně mluví o třech zraněních, které jsou způsobeny potratem. Říká se tomu popotratový syndrom. 

Děti, které se rodí z lůn matek, které podstoupily potrat, jsou zraněné, dotknuté tímto hříchem smrti. Nemáme teď čas, abychom charakterizovali každé toto zranění, ale jedno je jasné, že tyto děti se pak nedokážou najít v životě, jsou velmi oslabené duchovně a psychicky. A ani to nemůže být jinak, protože takové dítě dozrává na hřbitově a ne v lůně matky. Pomyslete, zda může být dítě, které se vyvíjí na hřbitově, normální. Tento hrozný hřích ničí celou rodinu a právě potom jsou následky tohoto hříchu i na pokoleních. My si ani neuvědomujeme, že žijeme v zraněních této prázdnoty a smrti. A to je jako důsledek toho, že jsme pozvali tyto démony do našich rodin, do našich domovů právě přes skutky hříchu potratu, vraždy. 

A jaká je dobrá zpráva? Že přes pokání můžeme tyto vazby prokletí přetnout a otevřít dveře k požehnání. Jakým způsobem to můžeme udělat? V první řadě je jasné, že se musíme vyzpovídat z hříchu potratu. Kněz nejenže odpouští, ale on láme i trest za ten hřích. Za hřích potratu není zodpovědná jen matka. Spoluvrah je i otec. Spoluvrahem je každý člen, který se přičinil tomu, že dítě bylo zabité. Například ti, kteří potrat zaplatili, lékař a všechny sestry, které spolupracovaly při zabití dítěte a každý, kdo věděl o tom, že matka má zabít dítě. Bylo mu to jedno, že se tento hřích jde spáchat, ne že by pomáhal tomuto hříchu, ale nic neudělal pro to, aby ta osoba ten hřích nespáchala. Všechny osoby se musí vyzpovídat. Matka za zabití dítěte a všichni okolo, že spolupracovali na zabití dítěte. To je velmi důležité, že nejen matka se z toho zpovídá, ale všichni, kteří do toho byli zapojení. 

Pán Bůh nám dává krásnou modlitbu uzdravení. Já to tak cítím, že když se žena modlí k Panně Marii, aby jí dala poznat, zda to byl chlapec nebo děvče, že žena to pohlaví pozná. Potom vás prosím, abyste dali tomu dítěti jméno, a prosím vás, přijděte na speciální modlitbu, aby vám to dítě odpustilo. Zpravidla je to otec a matka, někdy jsou to i děti, které jsou už dospělé. A jsou to velmi choulostivé věci, protože děti - hlavně malé děti, z toho mohou být frustrované, že matka a otec něco takového spáchali. Tuto modlitbu je třeba vykonat velmi obezřetně, aby dítě, které je s vámi, neprožilo šok. 

Při té modlitbě já zvu toto dítě, které rodiče zabili, aby přišlo s Pannou Marií a svatým Josefem, který ho drží za ruku. A tehdy celým svým srdcem poproste své dítě o odpuštění, že jste ho zabili a potom vás prosím, abyste přijali odpuštění svého dítěte, které vám odpouští. Přitulte to dítě do svého srdce a přiveďte ho do vaší rodiny. Já potom protínám moc hříchu vraždy a nechávám rodiče samy jen je dva a to dítě, aby měli čas si spolu po tomto odpuštění promluvit. A prosím vás, aby tento den, kdy jste se smířili se svým dítětem, byl i dnem narozením vašeho dítěte, který každý rok budete slavit, a prosím vás též, abyste přijali toto dítě do svých rodin a vnímali to, že máte své dítě v nebi, které se neustále modlí a prosí za vás. Následně se rozloučíme s tímto dítěte, které odchází do nebe s Pannou Marií a Josefem, ale zároveň také to dítě přichází do rodiny s rodiči, aby začalo s nimi bydlet v jejich domě. Je to velmi emotivní modlitba často velmi proplakaná a mnohokrát otcové pláčou více jak matky, protože oni si uvědomují, že jsou spoluvrahové tohoto dítěte. A taková modlitba přináší neskutečné uzdravení v rodině. 

Poslední etapa je přijetí závazku duchovní adopce a to je rozhodnutí modlit se devět měsíců za jakékoliv dítě, které chce matka zabít nebo nechce, aby se narodilo. 

Ve všech těchto rodinách, ve kterých jsem se modlil, zůstalo zlomené toto prokletí smrtí a potratu a Bůh začal vylévat neskutečné požehnání na celou rodinu a dům. A v těch rodinách začíná být nová neskutečná radost a hlavně radost toho dítěte v srdcích celé rodiny. 

Chtěl bych, abychom se ještě teď ve chvilce ticha zamysleli a tak si v srdci všechno to, co jsme teď vyslechli, poukládali a potom se začneme modlit před Pánem Ježíšem, především s prosbou o zlomení všech prokletí, které jsou v našich domovech. Tato modlitba bude natolik skutečná, nakolik my po příchodu domů uděláme to, co jsme povinni udělat. Pokud byla prokletí slovní, musíme je odvolat nahlas před dětmi. Pokud máme doma nějaké předměty, talismany, amulety a co se týká okultismu, všechny předmět pro štěstí, přijít domů a vyhodit to. Když cítíme, že v našem domě působí nějaké temné síly, posvětíme celý dům svěcenou vodou a pomodlíme se o to, aby se ten dům stal královstvím Matky Boží. Pomodlíme se, aby všichni andělé vstoupili do toho domu, aby všichni svatí zůstali v tom domě, aby krev Ježíše očistila ten dům ze všech temných sil.

Ty modlitby s dítětem, které bylo zabito, jsou velmi individuální a my to nemůžeme dělat tak veřejně. Ale na konci této rekolekce se budeme modlit za uzdravení ze skutků potratů a za přetnutí jeho důsledků v našich rodinách a domovech. Pokud je někdo z vašich příbuzných nebo známých, kteří zabili své děti, tak vás prosím, abyste požádali i je, aby se připravili na tuto modlitbu svatou zpovědí. Vyzpovídat se mají všichni, kteří se zúčastnili tohoto hříchu, pomodlit se k Panně Marii a poslouchat hlas Panny Marie abychom pocítili, zda to je syn nebo dcera, dát dítěti jméno. A budeme se modlit potom o to uzdravení natolik, nakolik bude tato modlitba na veřejnosti možná. Na tuto modlitbu je třeba se připravit, to nemůže být jen takové náhodné. 

 

Následuje adorace… v čase 1:05

velmi doporučuji v klidu a tichosti poslechnout